сряда, 30 ноември 2011 г.

ДНК анализ: Не сме славяни, идваме от Памир : Любопитно!!!

Изображение
Теорията за генетичния микс на нацията била фалшива




Прабългарите са дошли от Памир, а теорията за славянският ни произход не намира никаква подкрепа при генетичен анализ, пише Монитор.

Това е заключението на българските учени от експедиция "Тангра", която е събрала генетични проби от жители на Афганистан и Таджикистан. Пробите категорично са доказали, че гените на българите са много близки до тези на народите в Памир. Така към езиковите, антропологическите и археологически факти теорията за индоевропейския произход на българите получи подкрепата и на ДНК анализа.

С народите в Памир дори на пръв поглед си приличаме, коментират членовете на експедицията. Те забелязали сходства в чертите на лицата, в бита, земеделските култури и фолклора. Събраните генетични доказателства според тях са най-неоспорими.

"Обориха се три основни тези, които сме учили в училище, казва д-р Славян Стоилов, член на експедицията. - Първата е, че българският народ е изключително генетично разнообразен, т.е. една мозайка, в която всеки от нашествениците е оставил по нещо. Това не е така. Второто важно нещо е, че в нито една проба на българи, изследвани до момента, не са открити азиатски гени. Третото е най-интересното, а то е, че ние стоим много далеч от славяните. Ако докажем, че нашата народна медицина е тъждествена със старата персийска медицина, то до голяма степен няма да има какво повече да се доказва, казва д-р Славян Стоилов, член на експедицията. Това според учените за сетен път говори, че хунският произход на българите от Сибир и Алтай е приет от официалната история съвсем хипотетично, без доказателства.

Разбира се, генетичните изследвания от Памир са ориентировъчни. За да получат абсолютна категоричност, са нужни по-мащабни проучвания. Иран за първи път ще допусне български изследователи до своите музеи, археологически и писмени източници. Известните засега обекти показвали определено сходство с религията и културата на древна Персия. Ще се търсят истински доказателства, за да спре веднъж завинаги конюнктурното натъкмяване на тази част от историята ни.

Теорията на учените от експедиция "Тангра" доказва по неоспорим начин, че българите не произхождат от Западен Сибир и не са тюрки, както се смяташе дълги години, заяви Божидар Димитров. Прадедите ни са дошли от долините и равнините на Памир. Това разбива на пух и прах един от митовете за произхода ни, а именно, че имаме славянски корен. Ние произхождаме от четвъртия клон на индоевропейските народи. Това ни прави сходни с племената на келтите и галите в Европа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.